top of page
Kirurger på operasjonssalen

RYGGKIRURGI

Oslo Spine er en privat spesialist klinikk hvor vi utreder og behandler alle typer rygglidelser. Vi holder til i Majorstuhuset og er en del av Majorstuen Spesialistsenter.

 

Hos oss vil du møte meget erfarne ryggkirurger, alle med over 20 års erfaring innen utredning, diagnostikk og behandling av pasienter med ryggplager.

 

Vi tilbyr primært ryggkirurgisk behandling, men har tett samarbeid med andre spesialiteter innen rygg og smertebehandling.

 

Vi tilbyr rask time hos spesialist både for privatbetalende og pasienter med helseforsikring. Som privatbetalende trenger du ikke henvisning fra annen lege.

 

Timebestilling på tel: 22 00 80 25

Les om våre operasjoner her

SPINAL STENOSE

Mikroskopisk kirurgi- Dagkirurgi- Raskt tilbake til normal aktivitet

Symptomer ved spinal stenose

Symptomene kommer når man er i aktivitet. 

 • Ryggsmerter som stråler ned i bena

 • Vanskeligheter med å gå lengre avstander

 • Nummenhet i baken og ned i bena

 • Kraftsvikt i bena.

Noen kan ha også smerter i ett eller begge bena. Som oftest vil symptomene forsvinne når man sitter i ro eller stopper opp.

Noen vil også kjenne at symptomene blir lettere når man bøyer seg framover. 

 

Operasjon

Ved en operasjon fjernes forkalkningene som forårsaker tranghet i ryggmargskanalen. 

Vi utfører alle operasjoner med såkalt kikkhullsteknikk. Bruk av mikroskop og spesielle instrumenter gir et et operasjonssår på bare 3 cm. Denne teknikken er effektiv og gir lite komplikasjoner. 

Behandlingen gjøres som dagkirurgi, det vil si pasienten kan reise hjem samme dag etter noen timer.

 

Kirurger under operasjonen

SPINAL

STENOSE

Mikroskopisk kirurgi- Dagkirurgi- Raskt tilbake til normal aktivitet

Symptomer ved prolaps

 • Intense skarpe smerter i korsryggen med stråling til baken, ben og helt nedi foten.

 • Hvor i benet man får smerte avhenger av hvor prolapset sitter i ryggen.

 • Nummenhet i bena

 • Svakhet i bena

 • Økende plager når man sitter, ligger eller bøyer seg. 

Operasjon

Behandlingen går ut på å fjerne den delen av mellomvirvelskiven som trykker på nerven.

Vi utfører alle operasjoner med såkalt kikkhullsteknikk (mikroskopisk teknikk). Kirurgen utfører operasjonen med bruk av mikroskop og spesielle instrumenter som gjør at det er tilstrekkelig med et operasjonssår på 2-4cm.

Dette er skånsomog effektiv metode som gir gode resultater. 

Behandlingen gjøres som dagkirurgi.

Kirurger under operasjonen

PROLAPS

Kirurger under operasjonen

RYGG

FIKSASJONER

Når utføres ryggfiksasjon?

 • Kroniske korsryggsmerter

 • Spinal stenose

 

Pasienter som ikke responderer på systematisk trening kan tilbys operativ behandling.

Kirurgi er vanligvis en effektiv behandling, men siden det er en relativt omfattende kirurgisk behandling med lang rehabilitering er det nødvendig at andre behandlinger er prøvet først og at pasienten er motivert for operasjon. 

 

 • Ved spinal stenose 

Hos enkelte pasienter har slitasje prosessen medført at ryggvirvlene har endret stilling

Dette kan sette nerver i klem. En vanlig mikrokirurgisk operasjon vil i slike tilfeller ha kortvarig effekt. For å sikre plassforholdene for nervene er det hos disse pasientene nødvendig at man reetablerer normal oppbygging av ryggsøylen. Dette gjøres ved at man korrigerer virvlenes stilling og fjerner forkalkninger som presser på nervestrukturer i ryggsøylen. Det vil da være nødvendig med en avstivning mellom to eller flere virvler. 

 

 • Resultat

Ca. 65-70 % av pasientene som opereres med denne metoden får et godt resultat, det vil si at de sikkert har mindre smerter i ryggen etter operasjonen. Ikke alle blir helt smertefrie etter en avstivningsoperasjon. Dersom hoved plagene dine før operasjonen er smerte utstråling til ett eller begge bena er det over 80 % sjanse for å bli betydelig bedre av dette.

 

Det er normalt ikke nødvendig å fjerne metallet som settes inn i ryggen. 

 

Dr. Oliver Grundnes

Dr. Oliver Grundnes

Dr. Roger Trana

Dr. Christian Hellum

Oliver Grundnes har jobbet som ryggkirurg siden 1994. Først ved Sophies Minde, senere bygd opp den ryggkirurgiske avdelingen på ortopedisk avd. Ullevål hvor han var leder i over 10 år. Siden 2014 har han vært leder for ryggseksjonen på Akershus Universitetssykehus. Han har dr. grad fra 1994 og senere vært veileder for flere dr. grads kandidater. Han er fortsatt sentral i flere pågående studier innen ryggfaget. Han har siden 2005 jobbet ved private ryggklinikker både i Norge og utlandet. 5
Roger Trana jobber som overlege ved Ortopedisk Klinikk, Oslo Universitetssykehus. Han er i dag seksjonsoverlege og leder ved ryggseksjonen Ortopedisk avdeling Ullevål. Han har sittet som forman for Spinal kirurgisk forening i perioden 2015-2019, og styremedlem i perioden 2011-2019. Sitter i kurskomiteen for det nasjonale ryggkurset for spesialister i ortopedi. Driver ellers med veiledning og undervisning, både nasjonalt og internasjonalt. Han har bred erfaring med større avansert ryggkirurgi og dagkirurgi, og han har lang fartstid i det offentlige og innen privat kirurgi.
Christian Hellum jobber som overlege på Oslo Universitetssykehus Ullevål, ryggseksjon hvor han driver med utredning og kirurgisk behandling av pasienter med akutte og kroniske ryggplager. Han har doktorgrad innen behandling av langvarige korsryggsmerter og disputerte i 2013 og sitter i styret for norsk kvalitetsregister for ryggkirurgi. Hellum er en velkjent underviser og foredragsholder innen ryggkirurgi. Han har publisert en rekke vitenskapelige artikler og er ansvarlig for flere norske studier som omfatter behandling av pasienter med blant annet spinal stenose. Han er en av Norges mest erfarne ryggkirurger med lang fartstid på offentlig sykehus og med privat kirurgi.
thumbnail_IMG_4898_edited.jpg

TEAM
ET

Noen av landets beste kirurger med lang erfaring innen offentlig og privat ryggkirurgi

thumbnail_IMG_4913.jpg
thumbnail_IMG_4909.jpg

Oslo

Spine

bottom of page